Ikon for bensintank

Bensinkort: Spar penger på drivstoff!

 

5 tips for en billigere bilferie

Slik sparer du penger på bensin når du er på farten.

Mange nordmenn bruker feriemånedene til å reise rundt i landet med bil, på toppen av de vanlige helgeturene til hytta. For at du skal få mest ut av feriebudsjettet, har vi i Bensinkort.no funnet fem tips for å bruke mindre penger på drivstoff:

1) Vær smart når du pakker

Ekstra vekt i bilen betyr at du bruker mer bensin, så prøv å ikke pakke for mye, og ta i hvert fall ut unødvendige ting som har ligget lenge i bagasjerommet.

Om mulig prøv å unngå å bruke takboks, siden den ekstra luftmotstanden denne gir vil gi deg opptil 10 prosent høyere bensinbruk.

tips til billigere bilferie
Ikke sett klampen i bånn! Spar penger ved å kjøre saktere.

2) Skaff deg et bensinkort

Kanskje ikke et overraskende tips med tanke på nettsiden du er på, men en av de enkleste måtene å spare penger på bensin er å bruke et såkalt bensinkort – et fordelskort som gir deg rabatt på bensinstasjonen.

I konkurransen om kundene har både bensinstasjoner og kortutstedere konkurrert knallhardt om å tilby den beste rabatten på drivstoff, og enkelte tilbyr rabatter på rundt 80 øre per liter.

For å finne ut hvilket bensinkort som gir deg den høyeste besparelsen, bør du sammenligne ulike kort. Det kan du gjøre her.

3) Senk farten

Det kan være fristende å kjøre raskere enn fartsgrensen for å bruke mindre av ferien på veien, men ved å gjøre dette risikerer du ikke bare en dyr fartsbot – du bruker faktisk også mer bensin.

Øker du farten fra 70 til 90 kilometer i timen, bruker du samtidig 20 prosent mer bensin på den samme strekningen. Slikt blir det penger av.

4) Planlegg hvor og når du fyller bensin

Bensinprisen settes i stor grad på bakgrunn av lokal konkurranse. Derfor bør du unngå å ha tom tank når du kun har én lokal stasjon å velge mellom.

Foruten de store byene er det gjerne relativt rimelig på viktige knutepunkter på veien der flere bensinstasjoner fra ulike merker har posisjonert seg sammen.

5) Ha nok luft i dekkene

Før du setter ut på langtur bør du sjekke at dekkene dine har tisltrekkelig med luft. Med nok luft ruller dekkene bedre, og gir både mindre bruk av drivstoff og en mer behagelig biltur.

Som et sjette tips: Hvis du leier bil, er det mye å spare på å sammenligne ulike leiebilselskaper.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook

Tjenester

Bensinkort.no gjør sammenligning av bensinkort enklere!


Sammenlign bensinkort