Ikon for bensintank

Bensinkort: Spar penger på drivstoff!

 

Listepris på bensin

Listeprisen på bensin kalles også for veiledende pris og er den maksimale prisen en bensinstasjon i en bestemt kjede kan ta for bensinen. Transport kommer i tillegg til listeprisen, og i mindre sentrale strøk kan dette bli en betydelig kostnad i Norge. Transportavgiften er på minst 6 øre uansett lokalisering av bensinstasjonen, og i Nord-Norge kan transportkostnadene komme opp i hele 1 kr per liter.

Listepriser

Pumpepris

Du betaler sjelden listepris for bensinen. Lokal konkurranse gjør ofte at de faktiske prisene på bensin (også kalt pumpeprisen) ligger under den offisielle listeprisen.

Gis rabatten på bensinkortene på listepris eller pumpepris?

pumpepris
Pumpepris og listepris: Mye påvirker hvor mye du faktisk betaler.

Hvis ikke annet er angitt i artikkelen som omhandler kortet på bensinkort.no, gis oppgitt rabatten alltid på pumpeprisen og ikke på listeprisen.

Hva påvirker bensinprisen

Listeprisene endres omtrent annen hver uke, og det er en rekke faktorer som påvirker prisene.

Sammen med produksjonsforhold, pris på råvarer, internasjonale oljebørspriser, oljefunn, konflikter og OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries), er det flere lokale forhold her hjemme som avgjør hvor mye du må betale for bensinen. I hovedsak er dette priser på båttrasport fra raffineri til tankanlegg, priser på tankanlegget, transport fra tankanlegg til bensinstasjon, kortrabatter, bedriftsavtaler og priskrig.

Tradisjonelt sett har bensinstasjonene hatt rimelig bensin søndag kveld og mandag morgen, men ettersom kundeundersøkelser har vist at folk gjerne vil bestemme til hvilken tid de skal fylle tanken selv, har Circle K endret sitt prismønster og prøver å ha jevne priser gjennom uken, med det argumentet at mindre prissvingninger kommer flere billister til gode.

Listeprisene hos de ulike bensinstasjonene er ofte tilgjengelige på deres nettsider, men som nevt er det sjeldent denne prisen du faktisk betaler. Derfor er det også vanskelig å orientere seg og til en hver tid kunne vite hvor man finner den billigste bensinen.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook

Tjenester

Bensinkort.no gjør sammenligning av bensinkort enklere!


Sammenlign bensinkort