Ikon for bensintank

Bensinkort: Spar penger på drivstoff!

 

Det finnes mange ulike drivstoffkort å velge i.

Bensinkort for nybegynnere

Hvis du aldri har hatt bensinkort før eller rett og slett ikke har fått med deg hvordan et kredittkort med drivstoffrabatt virker, har vi laget en liten oversikt over hvordan et bensinkort fungerer, hvem som kan få et bensinkort og hvordan du går frem for å søke på et bensinkort.

Slik fungerer et bensinkort

Hvem kan få et drivstoffkort?

Du må være over 18 år.

Du må ha en fast inntekt på over 150 000 kr. i året.

Du må ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger siste tre år.

Bonuskort uten kreditt gis til alle over 18 år som søker.

Greit å vite:

- For kort med kreditt i tillegg til drivstoffrabatt er det strengere krav.

- Kriteriene for å få kort varierer mellom de ulike selskapene.

- Kriteriene kan også variere mellom de ulike kortene fra samme selskap.

Et bensinkort er i de fleste tilfeller et kredittkort hvor pengene du bruker ikke trekkes fra noen av dine kontoer, men "lånes" fra banken som gir ut bensinkortet. Det er dette som kalles å handle på kreditt. Du handler med lånte penger. Grensen for hvor mye du kan låne er fastsatt på forhånd, og vil ligge mellom 10 000 og 100 000 kr. Det er dette som kalles kredittgrense.

Du vil hver måned få en faktura med forrige måneds forbruk. Hvis du betaler denne fakturaen før forfallsdato vil bensinkortet være gratis i bruk, og du vil spare penger på grunn av rabattene de forskjellige bensinkortene tilbyr.

Dette bør du passe på

Hvis du ikke har penger til å betale regningen som kommer hver måned, og må ty til avdragsvis nedbetaling, vil du måtte betale renter på over 20% på det beløpet du ikke kunne betale. Denne renten varierer mellom forskjellige bensinkort. I tillegg kommer administrasjonsgebyr banken tar for å måtte håndtere din avdragsvise nedbetaling.

Betaler du alt ved forfallsdato slik den rutinerte bensinkortbruker alltid gjør, er bensinkortet en velsignelse. Betaler du ikke hele beløpet ved forfall, kan det som så ut til å være en velsignelse fort bli en forbannelse. Du burde lese våre generelle bensinkort-tips for å være bedre rustet til å unngå unødvendige rentesmeller.

Obs! Bonuskort, som f.eks. Trumfkortet og Coopkortet gir bonus på drivstoff uten å være kredittkort. Du vil aldri ha utgifter med slike kort.

Hvordan søker jeg på et bensinkort?

Du kan søke på alle bensinkortene via bensinkort.no. Du klikker ganske enkelt på "Søk nå" på det bensinkortet du ønsker å søke på i drivstoffkort-oversikten på forsiden. For de aller fleste bensinkortene kan du fylle ut en online søknad, og for de bensinkortene hvor dette ikke går an, kommer du til søkeskjemaet via lenken på vår side.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook

Tjenester

Bensinkort.no gjør sammenligning av bensinkort enklere!


Sammenlign bensinkort