Ikon for bensintank

Bensinkort: Spar penger på drivstoff!

 

Disse tipsene hjelper deg å holde tanken full lengre, og fylle den billigere.

Tips til hvordan du kan spare ekstra mye penger på drivstoff

Skal man spare penger ved å bruke bensinkort, forutsetter det at man bruker kortet på en riktig og forsvarlig måte. Vil du vite hvordan du kan spare enda mer, får du også tips til hva du kan gjøre for å spare på selve drivstoffet i tillegg.

Riktig kortbruk

Bruk bare kortet til varekjøp og bensinkjøp. Ta aldri ut penger fra minibank, skranke eller butikk da det vil påløpe høye gebyrer, samt at rentene i mange tilfeller vil løpe fra uttaksdato og ikke etter vanlig forfall som ved bensinkjøp og varekjøp.

Med bensinkortet bruker du penger som du egentlig ikke har, og du får et "gratis lån" dersom du betaler utestående gjeld før forfallsdato. Betal alltid regningene før forfallsdato. Etter at kredittkort-regningen har forfalt begynner rentene å løpe hvis du ikke har betalt hele summen du har utestående. I tillegg kommer et månedlig administrasjonsgebyr, og da blir det vanskelig å spare i lengden.

Husk at den effektive renten er høyere enn den nominelle fordi den inkluderer renters rente og evt. gebyrer som påløper ved innbetalinger. Det er den effektive renten du betaler, og det er denne du må sammenligne når du sammenligner bensinkort.

tips
Sikker kortbruk: Vær nøye med hvordan du bruker kortet, så er du sikker på å spare mest mulig.

Overtrekk ikke kredittgrensen din. Da påløper et gebyr på mellom 50 og 100 kr pr. mnd. Se hvor mye overtrekk koster ved å trykke på lupen i oversikten over drivstoffkort.

Ikke bruk bensinkortet til betaling hos postkontorer. Fordi posthus har et annet betalingssystem enn vanlige butikker, regnes betaling på posten som et kontantuttak med dets pålydende renter og gebyrer.

Hvis du har en tendens til å bruke mere penger enn du har, bør du kanskje tenke deg om to ganger før du anskaffer deg et bensinkort. Sjansen for i det hele tatt å få et bensinkort er også liten hvis du tidligere har fått betalingsanmerkninger.

Sikker kortbruk

Pass godt på kortet og oppbevar aldri kortet sammen med pinkoden. Å få utstedt nytt kort og pinkode koster ofte penger, og du kan risikere at noen misbruker bensinkortet ditt. Behandle bensinkortet som om det var kontanter, dvs. ikke mist kredittkortet av syne.

Pass på at kortet er signert. Du må lære deg pinkoden utenat og makulere arket med koden på.

Meld fra med en gang hvis du mister eller tror du har mistet bensinkortet. Ring nummeret du finner på kortsidene på bensinkort.no. Ring bankenes meldingstjeneste på tlf. 800 30 250 hvis ringer utenom bankens åpningstider.

Ta vare på kvitteringer fra minibankuttak og bensinkjøp/varekjøp slik at ingen andre får tilgang til kontonummeret ditt. Kvitteringer er også bevis hvis du skulle havne i en tvist med bensinstasjonen/butikken/banken/reiseselskapet.

Smart kortbruk

Skaff deg flere bensinkort. Hvis du nærmer deg rabattgrensen på et av bensinkortene, kan du bare bytte til det andre. Ut i fra variasjoner i bensin-/dieselprisen, kan det også være lurt å ha både et kort med en prosentvis rabatt og ett med en fast øre-rabatt. Du kan bruke tabellen på forsiden til å sjekke hvilket kort du bør benytte med dagens bensinpris.

fylle
Fyll smart: Hvor og når du fyller kan ha mye å si for prisen per tank.

Sørg for å ha et Mastercard-kredittkort og et Visa-kredittkort. I noen land tillater de bare betaling med kort utstedt fra ett av disse kortselskapene og det er greit å ha et av hvert kort.

Vær klar over om bensinkortet tilbyr rabatt eller bonus. Et rabattkort gir direkte avslag på bensinen, mens et bonuskort gir deg poeng/bonus og ikke direkte avslag i bensinprisen. (Når sant skal sies kan bonusen i de fleste tilfeller tas ut i kontanter senere som f.eks. er tilfellet med Trumfbonusen.)

Fyll smart

Mange er ikke klar over dette, men drivstoff er rimeligere på søndag kveld eller mandag morgen. Prisen på drivstoff er som regel høyest på mandager litt utpå dagen, for så å synke frem til torsdag. Utpå dagen på torsdager kommer det som regel en ny pristopp, og prisene holdes ofte høye også på fredager, før prisene synker igjen på lørdager og særlig søndager.

Det kan også være lurt å fylle på ubetjente stasjoner. Prisen på drivstoff på ubetjente stasjoner ligger ofte noen øre under betjente bensinstasjoner.

Vær imidlertid obs på at Shell-kort og trumfkort ikke gir rabatt på ubetjente Shellstasjoner og at ST1 ikke godtar kredittkort som betalingsmiddel og dermed ikke gir rabatt selv på de bensinkortene som i utgangspunktet gir rabatt på alle bensinstasjoner.

Hvis du får valget mellom å betale i norsk eller lokal valuta når du bruker kredittkortet i utlandet, bør du velge å betale i lokal valuta. Grunnen til dette er at den norske kursen som brukes i omregningen fra den utenlandske valutaen til den norske i de fleste tilfeller er svært lav, og dermed mindre gunstig enn valutapåslaget du må ut med til kredittkortselskapet for å kjøpe en vare i utenlandsk valuta.

Slik kan du spare drivstoff

Det hjelper lite å ha bensinkortet som gir mest rabatt hvis kjørestilen din gjør at du bruker mye mer drivstoff enn du må. Du kan faktisk spare inntil 10 - 20% drivstoff hvis du legger deg til økonomiske kjørevaner. Ikke bare er det bra for lommeboka, det sparer miljøet for unødvendige utslipp. Nedenfor kan du få tips om hvordan du kan spare drivstoff!

 • Skift alltid gir før du når 2500 omdreininger (bensinbiler) eller 2000 omdreininger (dieselbiler)
 • Ikke vær for forsiktig når du ønsker å komme opp i fart. Jo raskt som mulig opp til ønsket "marsjfart" innenfor turtallsbegrensningene ovenfor er å anbefale.
 • Bruk førstegiret kun i 1-2 billengder. Du kan også hoppe over gir, men aldri 2. giret fordi et girskifte fra 1. til 3. gir vil gi for stor belastning på motoren. Skift så fort som mulig fra 4. gir til 5. eller 6. gir.
 • Skru alltid av motoren hvis du skal stå stille mer enn 20 sekunder. Kortere stopp vil bare føre til økt utslipp/forbruk når du starter motoren igjen.
 • Unngå unødvendige oppbremsinger og akselerasjoner. Planlegg kjøringen slik at du kan slippe gassen mot kryss og i nedoverbakker uten å måtte bremse for mye, i stedet for å gasse helt inn til krysset og bråbremse på rødt lys eller når det er kø.
 • Unngå for lavt trykk i dekkene. Dekk med riktig luftmengde ruller bedre og gir lavere drivstoff-forbruk.
 • Unngå ekstra vekt i bilen. Mange har ting liggende i bagasjerommet, noe som gir unødvendig ekstra vekt. 50 kg ekstra gir opptil 2% høyere drivstoff-forbruk.
 • Skibokser og skistativ skal alltid tas av biltaket hvis det ikke benyttes. En stor takboks kan øke drivstoff-forbruket med inntil 10% p.g.a. økt luftmotstand.
 • Hvis du har tilgang til motorvarmer, bruk denne ved temperaturer under 5 grader.
 • I motsetning til hva mange kanskje tror, lønner det seg ikke å sette bilen i "fri" eller holde clutchen inne når du ruller. Dette fører til mer forbruk enn hvis du ruller på 5. eller 6. gir fordi motoren vil forsyne seg mer av drivstoffet i "fri" enn ved bruk av det høyeste giret, gitt at motoren ikke må jobbe.
 • For de som husker energilovene er dette selvsagt, men du kan spare noe drivstoff ved å gasse litt ekstra inn i bakker, og rulle over bakketoppen, i stedet for å gi lav gass i bunnen av bakken og gradvis øke.
 • Senk farten. Du øker drivstoff-forbruket med hele 20% hvis du kjører i 90 km/timen i forhold til 70 km/timen.

Obs! For hybridbiler gjelder egne regler.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook

Tjenester

Bensinkort.no gjør sammenligning av bensinkort enklere!


Sammenlign bensinkort