Ikon for bensintank

Bensinkort: Spar penger på drivstoff!

 

Nå er det ikke lenger billigst å fylle søndag kveld og mandag morgen

De fleste prisbevisste nordmenn har vært klar over at søndag kveld og mandag morgen er guntige tidspunkt å fylle bensin på. Ser vi på pristatistikk for bensinpriser fra midten av 2000-tallet og frem til rett før jul 2017, har bensinprisene vært lavest mandag morgen, etterfulgt av søndag og torsdag.

Så bestemte Cirkle K seg for å endre sin prisstrategi i slutten av november 2017. De ville flate ut prisene gjennom uken, i stedet for å ha visse dager med rimeligere bensin. Grunnen til det, hevder Cirkle K er en undersøkelse de har gjort blant sine kunder, som viser at kundene ikke vil bindes til faste tider for å få billig bensin.

Les også: Slik sparer du dobbelt så mye på bensinstasjonen.

De andre følger etter

I begynnelsen 2018 kontaktet NRKs Forbrukerinspektørene (FBI) den norske faktasjekkeorganisasjonen Faktisk.no og ba om hjelp til å undersøke om bensinprisene faktisk fortsatt er billigst søndag kveld og mandag morgen.

Etter å ha undersøkt dette gjennom flere uker, kunne Faktisk.no fastslå at dette ikke lengre er tilfellet. Prisene endret seg gjennom uken, men de kunne ikke fastslå noe nytt prismønster med dyrere eller billigere ukerdager. Det tyder på at de andre bensinstasjonene har fulgt etter Cirkle Ks eksempel, og at konkurransebildet og prismønstret har endret seg.

For å finne ut hvilket bensinkort som hjelper deg å spare mest, bør du sammenligne ulike kort. Det kan du gjøre her.

Altså vil ikke Cirkle K og de andre bensinstasjonene ha like høye toppriser som før, men heller ikke like lave bunnpriser. Om det var dette kundene faktisk ønsket seg, gjenstår å se. Dersom du gjerne vil spare noen kroner ekstra på bensinen vil et bensinkort kunne være løsningen for deg. Betaler du for bensinen med bensinkortet får du avslag på hver liter bensin, og du kan spare mange hundre kroner i året. Se vår sammenligning av bensinkort og fyll inn din informasjon så ser du hvilket bensinkort som er best for deg og ditt forbruk.

Spar penger på bensin uansett hvilken dag du fyller

Skaffer du deg et bensinkort er dette en enkel og effektiv måte å spare penger på bensin. I konkurransen om kundene har både bensinstasjoner og kortutstedere konkurrert knallhardt om å tilby den beste rabatten på drivstoff, og enkelte tilbyr rabatter på rundt 80 øre per liter. I praksis betyr det at du kan spare mange hundre kroner i året på bensin.

Sammenlign ulike kort bensinkort og velg det som hjelper deg å spare mest penger. Det kan du gjøre her.

Følg oss på Facebook

Følg oss gjerne på vår Facebookside.

Kontakt oss

Send oss en e-post

Sosiale medier: Facebook

Tjenester

Bensinkort.no gjør sammenligning av bensinkort enklere!


Sammenlign bensinkort